Det er ikke uden nøje overvejelser, når en virksomhed udvider og åbner en ny afdeling i en anden landsdel
Det kan Berthel Lehmann fra Gældshuset snakke med om. Vi har sat ham stævne for at høre lidt mere om, hvorfor han har valgt at åbne en afdeling af hans virksomhed –som er beliggende på Sjælland – her i Videnparken i Jylland.
Berthels virksomhed hjælper gældsramte personer med at få styr på uoverskuelig gæld. Det kan enten være forhandling med kreditorer eller gældssanering.
De fleste som virksomheden hjælper, har gæld efter skilsmisse, bolig salg eller mistet arbejde ved f.eks. sygdom. Formålet er, at gældsramte kan få en ordning, hvor man kan blive gældfri inden for en overskuelig årrække.
Vi spurgte Berthel om følgende, for at finde ud af, hvilke overvejelser han gjorde, inden han tog springet og åbnede en ny afdeling, og hvilke erfaringer det har givet ham:
Hvorfor tog du beslutningen om at rykke din virksomhed ind på et nyt geografisk område?
Gæld er et følsomt emne, der for mange er et tabu. Når vi hjælper folk med at blive gældfri er tillid meget vigtigt. Denne tillid skabes bedst ved personlige møder.
Vore kunder finder os på nettet, og det betyder at vi får ligeså mange henvendelser fra Fyn/ Jylland, som fra Sjælland. Derfor er det nødvendigt at have mødefaciliteter, så alle har en rimelig mulighed for at møde os personligt inden vi indgår et samarbejde.
Det giver dog den udfordring, at det tager tid at køre til Fredericia fra København. Derudover er det ofte nødvendigt at overnatte i Fredericia dagen før eller efter, hvis der afholdes mange møder på én dag.
Vi afholder ofte 5-6 møder på én dag i Fredericia. Så kan det være for hårdt på samme dag at skulle køre fra København til Fredericia og tilbage.
Derudover er der naturligvis også flere omkostninger forbundet med transport og ophold.
Hvad er fordelene ved at få sin virksomheds produkt spredt på et større geografisk område?
Fordelen er, at vi kan møde de fleste danskere personligt. Dermed kan vi også hjælpe flere.
Vi overvejer faktisk at udvide, så vi også kommer tættere på danskere i midt-og Nordjylland. Der er trods alt langt fra f.eks. Ålborg til Fredericia. Derfor ville det være optimalt med mulighed for møder i Århus og Ålborg. Pt. kan dette dog ikke aktualiseres, da transport ville fylde for meget.
Har du et godt råd til andre virksomheder der går med ideen om at få sit produkt ind på nye geografiske markeder?
Man bør nøje overveje den geografiske placering. For os ligger Videnparken i Fredericia rigtig godt og er nemt at komme til i bil. Både borgere på Fyn og fra Jylland har mulighed for at komme dertil inden for en rimelig tid.
Således klogere på, hvilke overvejelser der bliver gjort, inden der åbnes en ny afdeling i en anden landsdel, slutter vores snak med Berthel Lehmann fra Gældshuset.
Vi håber artiklen har givet anledning til videreudviklingen af udvidelsesplaner hos andre virksomhedsejere der går med tanker omkring åbning af en ny afdeling et nyt geografisk sted.